vrelo logo  

Štampa / Izveštaji | Nišville Jazz Festival || 15-08-2010

Magazin Svašta nešto

Aleksandar Nikolić

... A ono što je usledilo (...) podiglo je termin „sexy“ na viši nivo. Dužnost da zatvore ovogodišnji festival zapala je bendu „Vrelo“, po mnogo čemu jedinstvenoj pojavi u celom regionu. Kada su ugledali šest mikrofona na bini mnogi su pomislili da ih čeka kukumavčenje nekih etno baba a dobili su šest uniformisanih (dobrih) riba koje uz live odsviranu industrijal podlogu izvode tradicionalne srpske pesme. Zajebano jel da? Na to nije ostao imun ni jedan BBC kojih je na listi „next best thing“ počastio drugim mestom što su cure definitivno znale da iskoriste. Ono Nišville do sada nije video a pitanje je da li će skoro videti nešto slično. Ljudi moji nastup je bio fenomenalan. Samo da ste čuli taj bas i videli onu prejebenu koreografiju bilo bi vam jasno otkud ona eksplozija energije i oblak prašine ispred bine. Te noći je na Nišville po prvi put zabeležena i šutka. Cure su imale taman toliko vremena da izvedu stvari sa svog prvenca „Preko reke“ i ostave muški deo publike sa donjom usnom do kolena. Sanjao sam ih to veče. Dugo će se pričati o tome.

 

POLITIKA / ONLINE

Miodrag Trifunović  |  16. 08. 2010.

A šta reći tek o grupi "Vrelo", koja je priredila fantastičan spektakl, podigavši u 2h ujutru na noge već premorenu masu, ulivši joj novu snagu svojim energičnim nastupom kojim je zatvoren i ovogodišnji Nišhville?
Iz perspektive osobe koja je prisustvovala svakom Nišhvillu u poslednjih 6-7 godina, mogu slobodno da kažem da je ovo bio možda najbolji nastup za zatvaranje, nešto što je teško opisati, čemu se mora prisustvovati. Energija ovih cura, praćenih fantastičnom ritam sekcijom bubnja i bas gitare, omogućila je publici da prisustvuje jednom od najinteresantnijih nastupa ove godine.
Svi su znali da treba da očekuju dobru grupu, ali niko nije bio pripremljen na shou koje nam je grupa "Vrelo" priredila.
Bio je to zaista fantastičan završetak još jednog Nišhville-a.